Csokis-meggyes-mogyorókrémes gyors süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs leveles tészta (4 lapos)
- 8 tk mogyorókrém
- 8 csipet búzadara
- 1 ü meggybefőtt
- 8 ek étcsoki pehely
- tojás a lekenéshez
- porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A meggyet a levéről leszűrjük és lecsepegtetjük.
A szobahőmérsékletűre felengedett leveles tészta lapokat pár mozdulattal 2-3 cm-rel szélesebbre és hosszabbra sodorjuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztalapok egyik felét egy késsel 4 helyen bevágjuk, a másik felének a közepére rákenjük 1-1 kanál mogyorókrémet, arra teszünk 6-7 szem meggyet, megszórjuk 1-1 csipet búzadarával és étcsoki pelyhet rakunk a tetejére.
A tészta széleit megkenjük felvert tojással és a vágott felét ráhajtjuk a töltelékre. Széleit az ujjunkkal kissé összenyomkodjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megkenjük felvert tojással és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt szép pirosra megsütjük. Még forrón porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A 2 csomag leveles tésztából összesen 8 db nagyobb méretű péksüti készült, amihez a meggyszemeket pont fedezett 1 üveg meggybefőtt!
A levét pedig megittuk! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »