Csokis meggyes-mákos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 2,5-3 dl tej
- reszelt citromhéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez és díszítéshez:
- csokis meggylekvár
- 7 evőkanál darált mák
- 3 evőkanál porcukor
- pár szem magozott meggy
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés cukros tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk és kb 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.
Ha megkelt, annyit leveszünk belőle, amiből majd 3 db kb. 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudunk nyújtani.
A többi tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a csokoládés meggylekvárt, rászórjuk a cukros darált mák felét és az egészet feltekerjük.
Kör alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott része belül legyen.
A maradék kis tésztadarabot 3 részre osztjuk, kb 10 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk, beletesszük a karika közepébe (a széleit egy picit a karikába tekert tésztához nyomkodjuk), megkenjük csokis meggylekvárral, megszórjuk cukros mákkal, majd ráhelyezzük a következő kerek tésztát, azt is megkenjük-megszórjuk, majd az utolsó tésztát is rárakjuk.
Az egészet lekenjük felvert tojással és hagyjuk kb 30 percet kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Kb 30-35 perc alatt sül meg, de ez sütőtől függ.
Amikor megsült, kivesszük és még forrón lekenjük cukros tejjel. A közepét megkenjük csokis meggylekvárral és rászórjuk a kimagozott meggyet!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »