Csokis meggyes-mákos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 2,5-3 dl tej
- reszelt citromhéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez és díszítéshez:
- csokis meggylekvár
- 7 evőkanál darált mák
- 3 evőkanál porcukor
- pár szem magozott meggy
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés cukros tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk és kb 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.
Ha megkelt, annyit leveszünk belőle, amiből majd 3 db kb. 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudunk nyújtani.
A többi tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a csokoládés meggylekvárt, rászórjuk a cukros darált mák felét és az egészet feltekerjük.
Kör alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott része belül legyen.
A maradék kis tésztadarabot 3 részre osztjuk, kb 10 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk, beletesszük a karika közepébe (a széleit egy picit a karikába tekert tésztához nyomkodjuk), megkenjük csokis meggylekvárral, megszórjuk cukros mákkal, majd ráhelyezzük a következő kerek tésztát, azt is megkenjük-megszórjuk, majd az utolsó tésztát is rárakjuk.
Az egészet lekenjük felvert tojással és hagyjuk kb 30 percet kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Kb 30-35 perc alatt sül meg, de ez sütőtől függ.
Amikor megsült, kivesszük és még forrón lekenjük cukros tejjel. A közepét megkenjük csokis meggylekvárral és rászórjuk a kimagozott meggyet!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »