Csokis- meggyes majomkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 2 dl tej+ 1 tk porcukor
- 1 ek cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg étcsokoládé kockánként félbevágva
- 1 ek barnacukor
Elkészítése:
A tejben keverjük el a cukrot és melegítsük langyosra, szórjuk bele a porélesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni.
Közben egy edénybe szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a sütőporral és a cukrokkal. Öntsük hozzá az élesztős tejet és adjuk hozzá a tojássárgáját, 8-10 perc alatt dagasszunk belőle közepesen lágy tésztát.
Egy másik tálat enyhén olajozzunk ki és rakjuk bele a tésztát. Egy, másfél óra alatt kelesszük meg a duplájára.
Közben a meggyet magozzuk ki, a csokoládét kockázzuk fel.
Egy vekni (vagy kuglóf) formát alaposan vajazzunk ki.
Miután a tészta megkelt csípjünk le belőle kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rakjunk egy szem meggyet, amibe már beleraktunk egy fél kocka csokit.
A golyókat (elég minden másodikat) hempergessük meg barnacukorban és kezdjük el rakosgatni a formába. Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg van tésztából.
Az összeállított majomkenyeret rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percet.
Miután elkészült hagyjuk 20-25 percet hűlni, majd fogyasszuk el.