Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis- meggyes majomkenyér recept

Csokis- meggyes majomkenyér
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 tk porélesztő
    • 2 dl tej+ 1 tk porcukor
    • 1 ek cukor
    • 1 csomag vaníliáscukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg magozott meggy
    • 5 dkg étcsokoládé kockánként félbevágva
    • 1 ek barnacukor

    Elkészítése:

    A tejben keverjük el a cukrot és melegítsük langyosra, szórjuk bele a porélesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni.

    Közben egy edénybe szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a sütőporral és a cukrokkal. Öntsük hozzá az élesztős tejet és adjuk hozzá a tojássárgáját, 8-10 perc alatt dagasszunk belőle közepesen lágy tésztát.

    Egy másik tálat enyhén olajozzunk ki és rakjuk bele a tésztát. Egy, másfél óra alatt kelesszük meg a duplájára.

    Közben a meggyet magozzuk ki, a csokoládét kockázzuk fel.

    Egy vekni (vagy kuglóf) formát alaposan vajazzunk ki.

    Miután a tészta megkelt csípjünk le belőle kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rakjunk egy szem meggyet, amibe már beleraktunk egy fél kocka csokit.

    A golyókat (elég minden másodikat) hempergessük meg barnacukorban és kezdjük el rakosgatni a formába. Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg van tésztából.

    Az összeállított majomkenyeret rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percet.

    Miután elkészült hagyjuk 20-25 percet hűlni, majd fogyasszuk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá