Csokis- meggyes majomkenyér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk porélesztő
  • 2 dl tej+ 1 tk porcukor
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 20 dkg magozott meggy
  • 5 dkg étcsokoládé kockánként félbevágva
  • 1 ek barnacukor

Elkészítése:

A tejben keverjük el a cukrot és melegítsük langyosra, szórjuk bele a porélesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni.

Közben egy edénybe szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a sütőporral és a cukrokkal. Öntsük hozzá az élesztős tejet és adjuk hozzá a tojássárgáját, 8-10 perc alatt dagasszunk belőle közepesen lágy tésztát.

Egy másik tálat enyhén olajozzunk ki és rakjuk bele a tésztát. Egy, másfél óra alatt kelesszük meg a duplájára.

Közben a meggyet magozzuk ki, a csokoládét kockázzuk fel.

Egy vekni (vagy kuglóf) formát alaposan vajazzunk ki.

Miután a tészta megkelt csípjünk le belőle kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rakjunk egy szem meggyet, amibe már beleraktunk egy fél kocka csokit.

A golyókat (elég minden másodikat) hempergessük meg barnacukorban és kezdjük el rakosgatni a formába. Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg van tésztából.

Az összeállított majomkenyeret rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percet.

Miután elkészült hagyjuk 20-25 percet hűlni, majd fogyasszuk el.