Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-meggyes kifli recept

Csokis-meggyes kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 kávéskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 7 dkg cukor

    Töltelék:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál olaj

    Töltéshez:

    • meggydzsem

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglanygosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, vajjal, tojással, majd a felfuttatott élesztőt is gozzáadjuk és begyúrjuk a tésztát (természetesen géppel dagasztva is elkészíthető).

    20-30 percig letakarva kelesztjük.

    Kelés után kissé átmozgatjuk, majd 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kör alakúra nyújtjuk.

    A töltelék hozzávalóit gőz felett összeolvasztjuk, majd elfelezzük és 2 tésztán elkenjük egyenletesen. A csokis lapokat betakarjuk a maradék tésztákkal.

    A köröket egyenként 16-16 háromszögre vágjuk. A tészták szélesebbik oldalára teszünk a lekvárból és óvatosan feltekerjük.

    Az elkészül kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd újabb 20 percig pihentetjük.

    Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Felvert tojással lekenjük a kifliket majd kb 20 perc alatt széppirosra sütjük.

    Tipp:

    A süteményt lehet fagyasztani, iskolába gyermekeknek tízóraiként is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá