Csokis-meggyes kifli recept
Elkészítése:
A tejet meglanygosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, vajjal, tojással, majd a felfuttatott élesztőt is gozzáadjuk és begyúrjuk a tésztát (természetesen géppel dagasztva is elkészíthető).
20-30 percig letakarva kelesztjük.
Kelés után kissé átmozgatjuk, majd 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit gőz felett összeolvasztjuk, majd elfelezzük és 2 tésztán elkenjük egyenletesen. A csokis lapokat betakarjuk a maradék tésztákkal.
A köröket egyenként 16-16 háromszögre vágjuk. A tészták szélesebbik oldalára teszünk a lekvárból és óvatosan feltekerjük.
Az elkészül kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd újabb 20 percig pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Felvert tojással lekenjük a kifliket majd kb 20 perc alatt széppirosra sütjük.
Tipp:
A süteményt lehet fagyasztani, iskolába gyermekeknek tízóraiként is kiváló.