Csokis-gesztenyés kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg tejföl
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
A kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál liszt
A töltelékhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Jjól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük.
Addig a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, a gesztenyével és a habtejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 mm-re vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Két részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk, egy kis kanállal tölteléket teszünk a rövidebb oldalára, és felsodorjuk.
Felvert tojással lekenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »