Csőben sült almás kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítek. Ezután olvasztott vajjal meglocsolom, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor a tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, és fél cm vastagra nyújtom.
Ezután 8, az alma átmérőjénél kicsit nagyobb korongokat szaggatok belőle. A többi tésztából pedig ujjnyi tésztákat sodrok. Ezután az almákat meghámozom, hosszában félbevágom, és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszek.
Megkenem friss citromlével, hogy ne barnuljon be, fahéjas cukorral megszórom, a tészta szélét megkenem tojással, és a tésztacsíkokkal berácsozom.
Ezután az egészet lekenem a tojással, újból kelesztem, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtöm, és fahéjas porcukorral megszórom.
Tipp:
Ez egy erdélyi recept. Időigényes, de rendkívül finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »