Csőben sült almás kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítek. Ezután olvasztott vajjal meglocsolom, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor a tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, és fél cm vastagra nyújtom.
Ezután 8, az alma átmérőjénél kicsit nagyobb korongokat szaggatok belőle. A többi tésztából pedig ujjnyi tésztákat sodrok. Ezután az almákat meghámozom, hosszában félbevágom, és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszek.
Megkenem friss citromlével, hogy ne barnuljon be, fahéjas cukorral megszórom, a tészta szélét megkenem tojással, és a tésztacsíkokkal berácsozom.
Ezután az egészet lekenem a tojással, újból kelesztem, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtöm, és fahéjas porcukorral megszórom.
Tipp:
Ez egy erdélyi recept. Időigényes, de rendkívül finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

