Pudingos csiga recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- egy egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 ek porcukor
- 6 ek olvasztott vaj
- tej
- csipet só
Csigák lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 2 cs csokoládé puding
- ízlés szerint mennyiségű cukor
- 1/2 liter tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen. Jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

