Pudingos csiga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- egy egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 ek porcukor
- 6 ek olvasztott vaj
- tej
- csipet só
Csigák lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 2 cs csokoládé puding
- ízlés szerint mennyiségű cukor
- 1/2 liter tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen. Jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »