Pudingos csiga recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- egy egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 ek porcukor
- 6 ek olvasztott vaj
- tej
- csipet só
Csigák lekenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 2 cs csokoládé puding
- ízlés szerint mennyiségű cukor
- 1/2 liter tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen. Jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.