Kakaós és fahéjas biga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 3 dl tej (plusz egy dl a locsoláshoz)
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin (plusz 5 dkg a kenéshez)
- 20 dkg xilit
A töltelékhez:
- fahéj és kakaópor
- 15 dkg xilit
Elkészítése:
A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos, cukros tejben és átszitálom a lisztet. A hozzávalókat összedolgozom, kb 6-8 percig dagasztom, majd kelesztőtálba teszem és 20 percig kelesztem. Ezt követően átgyúrom, majd még 20 percig pihentetem.
Kinyújtom és vastagon megkenem vajjal, majd mehet rá a kakaó vagy a fahéj és a xilit. Két oldalról tekerem fel, hogy dupla tekercs legyen, majd szeletekre vágom és a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Langyos helyen még 10 percig kelesztem, megkenem a tetejüket a maradék vajból, kevés tejből és xilitből álló keverékkel, majd mehet a sütőbe közepes lángon.
Kb 20 perc és kész. Amikor forró akkor meglocsolom kevés édes tejjel, hogy puha maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »