Kakaós és fahéjas biga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 3 dl tej (plusz egy dl a locsoláshoz)
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin (plusz 5 dkg a kenéshez)
- 20 dkg xilit
A töltelékhez:
- fahéj és kakaópor
- 15 dkg xilit
Elkészítése:
A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos, cukros tejben és átszitálom a lisztet. A hozzávalókat összedolgozom, kb 6-8 percig dagasztom, majd kelesztőtálba teszem és 20 percig kelesztem. Ezt követően átgyúrom, majd még 20 percig pihentetem.
Kinyújtom és vastagon megkenem vajjal, majd mehet rá a kakaó vagy a fahéj és a xilit. Két oldalról tekerem fel, hogy dupla tekercs legyen, majd szeletekre vágom és a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Langyos helyen még 10 percig kelesztem, megkenem a tetejüket a maradék vajból, kevés tejből és xilitből álló keverékkel, majd mehet a sütőbe közepes lángon.
Kb 20 perc és kész. Amikor forró akkor meglocsolom kevés édes tejjel, hogy puha maradjon.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.