Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek cukor
    • kevés só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 4 ek cukor
    • 4 ek holland kakaópor

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva 40 percig kelesztjük.

    Lisztezett deszkán kell kinyújtani és a korábban már összekevert töltelékkel megkenni. Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 20 percig pihentetjük.

    Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
    Nagyon finom és elronthatatlan csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá