Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • kevés só
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 ek cukor
  • 4 ek holland kakaópor

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva 40 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán kell kinyújtani és a korábban már összekevert töltelékkel megkenni. Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 20 percig pihentetjük.

Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom és elronthatatlan csemege.