Dübbencs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg fehér kenyér liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej + 3 dl langyos víz
- 1 evőkanál cukor
- 3-4 mokkáskanál só
A tésztára:
- olvasztott libazsír vagy sertészsír
- 3 csomag friss összevágott kapor
- bors
Elkészítése:
A lisztet a tálba szórjuk. Közepébe mélyedést készítünk és az élesztőt belemorzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyos tejet. Kicsit összekeverjük, majd megvárjuk, hogy fölfusson az élesztő. Hozzátesszük a sót és kidagasztjuk , miközben a langyos vizet is hozzáöntjük. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, kelni hagyjuk. Amikor megkelt, újra visszaverjük, és még egyszer kelesztjük. A második kelés után jó vékonyra el kell nyújtani és olvasztott zsírral (én libazsírt használtam) meg kell alaposan kenni. Borssal és apróra vágott kaporral meg kell szórni (ehhez a mennyiséghez 3 nagy csomag friss kaprot használtam. A tésztát föl kell tekerni, és csigákat kell belőle vágni. A tepsibe téve a kenő ecsettel még mindegyik tetejére csorgattam a zsírból. Míg fölfűtöttem a sütőt 200°C-ra, a tepsiben hagytam kelni, majd 35 perc alatt készre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »