Császármorzsa (smarni) recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet, a búzadarát és a tejet csomómentesen elkeverjük. Ezt egy órát hagyjuk állni, időközönként megkeverjük.
Ezután a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük a masszához.
Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben az olajat vagy a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez 30-40 percig is eltarthat!
Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

