Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 dl tej
    • csipetnyi só
    • 25 dkg rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    A tálaláshoz:

    • porcukor
    • házi baracklekvár

    Elkészítése:

    A császármorzsához a tejet picit megsózom, beleszórom a lisztet. Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.

    A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni és pirulni. Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.

    Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.
    Porcukorral meghintem, lekvárt csepegtetek a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá