Citromos tepertős pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt nagyon apró kockára vágjuk.
Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk-borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, éles késsel bevagdossuk a tetejét kockára. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, és 200 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »