Citromos tepertős pogácsa recept
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt nagyon apró kockára vágjuk.
Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk-borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, éles késsel bevagdossuk a tetejét kockára. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, és 200 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

