Citromos tepertős pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt nagyon apró kockára vágjuk.
Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk-borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, éles késsel bevagdossuk a tetejét kockára. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, és 200 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »