Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cinnabon (amerikai fahéjas csiga) recept

Cinnabon (amerikai fahéjas csiga)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A csigához:

    • 2,5 dl tej
    • 25 g friss élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 8 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 55 dkg liszt

    Töltelék:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2,5-3 evőkanál fahéj

    Máz:

    • 5dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg Philadelphia vagy Mascarpone krémsajt

    Díszítés:

    • pirított és apróra tört dió, mogyoró
    • karamell öntet

    Elkészítése:

    Egy kis tálkában összekeverem a langyos tejet a cukorral, belemorzsolom a friss élesztőt és meleg helyen várok amíg felfut. Ezután hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a puha vajat, a csipet sót és a lisztet, majd rugalmas állapotúra dagasztom a tésztát. Lefedve duplájára kelesztem, akár hűtőben is kelhet egy éjszakán át.

    A töltelékhez összekeverem a cukrot a fahéjjal.

    Miután megkelt a tészta, 55×40 cm nagyságú tégalalappá nyújtom, megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a cukros fahéjjal. Nyújtófával végigmegyek rajta, hogy a tésztába nyomjam a tölteléket. Ezután felcsavarom a tésztát hosszában úgy, hogy a tészta vége alul legyen és 4-5 cm-es cikkelyekre szeletelem. A legszebb eredményt akkor érjük el, ha cérnával hurkot kötünk, és ezzel osztjuk cikkelyekre.

    Nagy muffin formába helyezem a tepsire a csigákat, fél órát hagyom kelni, majd 200 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve még melegen rákanalazok a krémsajtos mázból, karamell öntetet csorgatok rá és megszórom pirított dióval.

    Ebből a mennyiségből 16 db csiga készül el.

    Jó étvágyat hozzá! :)

    Tipp:

    A csigák nagyon édesek, lehet kevesebb cukorral is készíteni, de szerintem pont ettől olyan finomak! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá