Burgonyás zsemle recept

Hozzávalók:
- 250 g fehér liszt
- 250 g tönköly liszt(vagy bármilyen más fajta liszt)
- 2 db főzött-kihűtött burgonya
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 3 dkg élesztő
- kb 2 dl víz (most a túró készítésnél lecsöpögött savót tettem bele)
- 5 dkg libazsír
Elkészítése:
A vizet a cukorral langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A burgonyát elmorzsoljuk a lisztel,zsírral és a többi hozzávalóval együtt a robotgép pálcájával sima tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után kinyomkodjuk belőle a levegőt és 16 db zsömlét formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
20 percet pihentetjük,vízzel lespricceljük a tetejüket,megszórjuk szezámmaggal vagy bármilyen más maggal. 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »