Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás palacsinta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg burgonya
    • fél liter tej
    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A sütéshez:

    • olaj

    a töltelékhez:

    • 20 dkg reszelt sajt
    • 20 dkg darált sonka
    • 2 dl tejföl

    Elkészítés:
    A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, és a tejjel, tojással, liszttel meg egy kevés sóval összekeverjük. Palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 dl tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol pedig sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére palacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe toljuk, hogy szép színt kapjon a teteje. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá