Burgonyás lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya
- 70 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin (zsírral eredetibb, mert ez egy régi recept)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a tetejére
- 1 nagy evőkanál tejföl
- só ízlés szerint (ne sajnáld!)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kizsírozunk egy gáztepsit, beleterítjük a masszát, szétnyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, átlósan késsel berácsozzuk.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egyszerű, de nagyon finom burgonyás étel.
A burgonyás lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 285 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »