Burgonyás lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya
- 70 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin (zsírral eredetibb, mert ez egy régi recept)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a tetejére
- 1 nagy evőkanál tejföl
- só ízlés szerint (ne sajnáld!)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kizsírozunk egy gáztepsit, beleterítjük a masszát, szétnyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, átlósan késsel berácsozzuk.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egyszerű, de nagyon finom burgonyás étel.
A burgonyás lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 285 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »