Burgonyás lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya
- 70 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin (zsírral eredetibb, mert ez egy régi recept)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a tetejére - 1 nagy evőkanál tejföl
- só ízlés szerint (ne sajnáld!)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kizsírozunk egy gáztepsit, beleterítjük a masszát, szétnyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, átlósan késsel berácsozzuk.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egyszerű, de nagyon finom burgonyás étel.
A burgonyás lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 285 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

