Bukta házi baracklekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- kb. 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg olvasztott margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk cukor
A töltelékhez:
- házi baracklekvár
A bukta locsolásához:
- 80 ml langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.
A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A bukta házi baracklekvárral kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »