Bukta házi baracklekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- kb. 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg olvasztott margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk cukor
A töltelékhez:
- házi baracklekvár
A bukta locsolásához:
- 80 ml langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.
A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A bukta házi baracklekvárral kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »