Bukta házi baracklekvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- kb. 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 7 dkg olvasztott margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 mk cukor
A töltelékhez:
- házi baracklekvár
A bukta locsolásához:
- 80 ml langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.
A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A bukta házi baracklekvárral kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

