Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmasajtos bukta recept

Birsalmasajtos bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 25 dkg birsalmasajt
    • porcukor

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a csipetnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott margarint.
    Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.

    Ha megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk benne. A nyújtás során egy nagy kockát négyzetet kapunk, amit kb. 10×10-es kockákra vágunk.

    Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén ” szorosan”, így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni.

    Olvasztott, langyos margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket még kb. 10 percig, addig a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá