Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g rétesliszt
- 1,5 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 40 g élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 dl étolaj
A diós töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- 1,5 dl forró tej
A mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor + fél csomag vaniliás cukor
- 1,5 dl tej
Tetejére:
- tojás
Elkészítése:
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval mixerrel/kézzel összedolgozzuk.
A tésztát 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb 35×35 cm-re.
A töltelékhez való alapanyagokat összekeverjük. Megvárjuk, amig kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket. Megkenjük töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, mint a rétest, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszúrkáljuk.
A többi cipóval is igy járunk el. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben, helyet hagyva közöttük, mert sütés közben összenőnek.
Előmelegített sütőben 180 fokon, pirosra sütjük a bejgliket.
Tipp:
Gyorsan elkészül, mert az élesztőn kívül sütőport is tartalmaz, így keleszteni nem kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »