Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vaníliasodóval recept

Aranygaluska vaníliasodóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2.6 dl tej
    • 6 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • + 20 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, fahéj, olvasztott vaj

    Vaníliasodó hozzávalói:

    • 8 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 16 dl tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt kb. 30-40 percig kelni hagyjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
    A darált diót, fahéjat és a cukrot keverjük össze.

    Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki egy – másfél centi vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele egy villával az olvasztott margarinba, majd forgassuk meg jól a cukros, fahéjas dióban. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a a tepsibe egymás mellé (illetve egymásra, ha megtelt egy sor) és szórjuk a tetejére a maradék cukros, fahéjas diót.

    Így kelesszük még újabb 30 percig. Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat a teteje!

    A sodó elkészítéséhez először cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet egy tűzálló edénybe tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 2 dl tejet és a 8 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá