Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vanília sodóval recept

Aranygaluska vanília sodóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:
    A tésztához:

    • 50 dkg finom liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 10 dkg cukor
    • tej

    A szóráshoz:

    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg kristály cukor
    • 10 dkg vaj

    A sodóhoz:

    • 1/2 l tej
    • 5 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 ek  finom liszt

    Előkészítés:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal összegyúrjuk és a tésztát egy órát kelesztjük.

    Elkészítés:A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A galuskákat olvasztott vajba majd cukorral elkevert darált dióba mártjuk és egy kivajazott és lisztezett tepsibe rakjuk.

    Két három sort teszünk egymásra. Közte olvasztott vajjal meglocsoljuk és cukros dióval megszórjuk.15-20 percet hagyjuk kelni majd előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

    A sodóhoz A tojássárgáját kb. 1dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk és forrón a tojássárgájához öntjük. A tűzhelyre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.

    Ne forraljuk mert csomós lesz! A tűzről levesszük és beletesszük a vajat.

    A két db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verünk és a forró mártáshoz keverjük

    Jó étvágyat kívánok!!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá