Aranygaluska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dl tej
- kevés cukor
- 1 élesztő
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk. só
A kenéshez:
- kb 15 dkg olvasztott margarin
A szóráshoz:
- 20 dkg darált dió
- porcukor
Az öntethez:
- 1 liter tej
- másfél csomag vaníliás puding
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatom. A lisztbe elmorzsolom a margarint, hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a citrom reszelt héját, majd a sót is. Összedolgozom, és meleg helyen hagyom kelni kb 1 órát.
Ha megkelt, kinyújtom és pogácsaszaggató segítségével félköröket szaggatok.
Hőálló edényt kikenek olvasztott margarinnal, az aljára pici zsemlemorzsát szórok. A kiszaggatott tésztát szépen belerakosgatom,majd megkenem olvasztott margarinnal,majd cukrozott darált diót szórok rá. Így rétegezem,amíg a tészta el nem fogy. Tetejére dió kerüljön.
Vaníliaöntettel tálaljuk.
1 liter tejhez másfél csomag vaníliás pudingot veszünk, a szokásos módon készítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »