Aranygaluska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 4-5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- csipet só
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 25 dkg darált dió
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Pudinghoz:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.
Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval,és meglocsolom olvasztott margarinnal.
Utána megint egy sor tészta,és megint cukros dió,meg olvasztott margarin,míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
A tepsit hideg sütőbe tolom,és közepes hőfokon (170 fok) 35-40 percig sütöm.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »