Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 4-5 dl tej
    • 4 dkg élesztő
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • csipet só
    • ízlés szerint cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • 25 dkg darált dió
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg cukor

    Pudinghoz:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 1,5 l tej
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.

    Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.

    Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.

    Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

    A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval,és meglocsolom olvasztott margarinnal.

    Utána megint egy sor tészta,és megint cukros dió,meg olvasztott margarin,míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.

    A tepsit hideg sütőbe tolom,és közepes hőfokon (170 fok) 35-40 percig sütöm.

    Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.

    Végül vaníliás pudinggal tálalom.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá