Aranygaluska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 4-5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg margarin
- csipet só
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 25 dkg darált dió
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Pudinghoz:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.
Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval,és meglocsolom olvasztott margarinnal.
Utána megint egy sor tészta,és megint cukros dió,meg olvasztott margarin,míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
A tepsit hideg sütőbe tolom,és közepes hőfokon (170 fok) 35-40 percig sütöm.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


