Aranygaluska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 4-5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- csipet só
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 25 dkg darált dió
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Pudinghoz:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.
Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval,és meglocsolom olvasztott margarinnal.
Utána megint egy sor tészta,és megint cukros dió,meg olvasztott margarin,míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
A tepsit hideg sütőbe tolom,és közepes hőfokon (170 fok) 35-40 percig sütöm.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »