Aranygaluska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 4-5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 25 dkg darált dió
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Pudinghoz:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.

Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.

Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.

Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval,és meglocsolom olvasztott margarinnal.

Utána megint egy sor tészta,és megint cukros dió,meg olvasztott margarin,míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.

A tepsit hideg sütőbe tolom,és közepes hőfokon (170 fok) 35-40 percig sütöm.

Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.

Végül vaníliás pudinggal tálalom.