Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite dióval, rummal recept

Almás pite dióval, rummal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 kk cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj
    • 0,5 dl tejföl
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 ek víz
    • 6 nagyobb alma
    • 15 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 citrom
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 0,5 vanília rúd
    • 3 cl fehér rum
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 15 dkg dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral, egy halmot készítünk a deszkán. A mélyedésbe tesszük a kockára vágott vajat, a tejfölt és a felvert tojást. Átgyúrjuk, míg összeáll a tészta és sima felületű nem lesz. Fóliába csomagoljuk és a hűtőben pihentetjük egy órát.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A dió felét felaprítjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, valamint az aprított diót. Tíz percig pároljuk, majd beleöntjük a rumot.

    A hűtőből kivett tésztát kétfelé osztjuk, a tepsi méretére (kb 23*36 cm-es) nyújtjuk 4-5 mm vastagságban.

    A tepsit kilisztezzük, erre fektetjük a nagyobbik tésztalapot, a széleket eldolgozzuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, erre simítjuk a tölteléket, majd rátesszük a másik lapot. Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk és rászórjuk a diót.

    180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb 30 percig sütjük. Amikor kihűlt felvágjuk és megszórjuk porcukorral.

    A almás pite dióval, rummal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 208 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá