Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj, vagy zsír
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • kb. 4-5 ek tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 1,5-2 kg alma
    • cukor
    • fahéj
    • őrölt szegfűszeg

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal (zsírral). Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére úgy, hogy legyen kevés pereme is.

    A sütőpapírral bélelt tepsibe beleigazgatjuk.

    Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A levét kinyomkodjuk, cukorral (az alma savanykásságától függ, hogy mennyit használunk), fahéjjal és őrölt szegfűszeggel összekeverjük.

    A tepsiben lévő tésztát egyenletesen befedjük az ízesített reszelt almával, majd kinyújtjuk a másik tésztalapot is, és befedjük vele. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá