Almás pite recept

Elkészítése:
A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.
Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik lapot beleteszem egy 22*38 cm-es tepsibe.
A meghámozott, vékonyra szeletelt almát ráteszem, megszórom cukorral és fahéjjal ízlés szerint, majd egy kis zsemlemorzsával hintem meg.
Ráhelyezem a másik kisodort lapot és tojással megkenem.
Vágott diót szórok rá és megsütöm 30 perc alatt 175 fokon.
Tipp:
Ha a tészta kemény a gyúrásnál, akkor szoktam tenni bele egy kis tejet is.
Megvárom míg teljesen kihűl, és utána szeletelem. Így szép formás szeleteket lehet vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »