Almás pite recept

Elkészítése:
A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.
Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik lapot beleteszem egy 22*38 cm-es tepsibe.
A meghámozott, vékonyra szeletelt almát ráteszem, megszórom cukorral és fahéjjal ízlés szerint, majd egy kis zsemlemorzsával hintem meg.
Ráhelyezem a másik kisodort lapot és tojással megkenem.
Vágott diót szórok rá és megsütöm 30 perc alatt 175 fokon.
Tipp:
Ha a tészta kemény a gyúrásnál, akkor szoktam tenni bele egy kis tejet is.
Megvárom míg teljesen kihűl, és utána szeletelem. Így szép formás szeleteket lehet vágni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »