Almás kifli recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg alma
- 200 g cukor
- 5ek víz
Kifli:
- 125 ml tej
- 1 tasak élesztő
- 1 kiskanál méz
- 400 g liszt
- 80 g cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g margarin
- 4 ek olaj
- pici só
Elkészítése:
Az almát a cukorral és a vízzel addig főzzük, amíg az egész víz el nem párolok, majd félrerakjuk hűlni.
75 ml tejet meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a mézet és az élesztőt. Amikor összeolvadtak a hozzávalók belekeverjük a 100g lisztet. 30 percig pihenni hagyjuk a masszát a konyhahasztalon.
Pihentetés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd kinyújtjuk és négyzeteteket formálunk belőle. A négyzet egyik felére tesszük az almás tölteléket, a másik felére csíkokat vágunk. Az almás felétől felcsavarjuk, úgy, hogy felülre a megvágott tészta kerüljön.
Sütőpapíros tepsiben 180 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.