Almás – diós fánkok recept

Hozzávalók:
Kelt tésztához:
- fél kg liszt
- kb 3 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 2 ek rum
Töltelék:
- 2 db közepes alma
- 3-4 ek dió darálva
- fahéj
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A kelt tészta:
A tejet meglangyosítom a cukorral,belemorzsolom az élesztőt,hagyom felfutni.Akkor jó mikor halvány barna hab képződik a tetején.
Lisztet a sóval elkeverem hozzáöntöm a felfutott élesztőt,tojások sárgáját,vajat,rumot.Robotgép dagasztó pálcájával alaposan megdagasztom. Letakarom,hagyom duplájára kelni.
A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét,majd összekeverem a darált dióval,fahéjjal,cukorral(kóstoljuk meg elég édes-e).
A megkelt tésztát ketté osztom.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtom,nagyjából 1 cm vastagra nyújtom,megkenem a töltelék felével és feltekerem. 2-3 centis csigákra darabolom. A tészta másik felét is ugyanígy elkészítem. Hagyom még kelni a tésztát kb 30 percig,zsiradékot forrósítok és oldalanként kb 1-1 perc alatt megsütöm a fánkokat. Porcukorral megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »