Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás – diós fánkok recept

Almás – diós fánkok
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Kelt tésztához:

    • fél kg liszt
    • kb 3 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott langyos vaj
    • 2 ek rum

    Töltelék:

    • 2 db közepes alma
    • 3-4 ek dió darálva
    • fahéj
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    A kelt tészta:
    A tejet meglangyosítom a cukorral,belemorzsolom az élesztőt,hagyom felfutni.Akkor jó mikor halvány barna hab képződik a tetején.
    Lisztet a sóval elkeverem hozzáöntöm a felfutott élesztőt,tojások sárgáját,vajat,rumot.Robotgép dagasztó pálcájával alaposan megdagasztom. Letakarom,hagyom duplájára kelni.

    A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét,majd összekeverem a darált dióval,fahéjjal,cukorral(kóstoljuk meg elég édes-e).
    A megkelt tésztát ketté osztom.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtom,nagyjából 1 cm vastagra nyújtom,megkenem a töltelék felével és feltekerem. 2-3 centis csigákra darabolom. A tészta másik felét is ugyanígy elkészítem. Hagyom még kelni a tésztát kb 30 percig,zsiradékot forrósítok és oldalanként kb 1-1 perc alatt megsütöm a fánkokat. Porcukorral megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá