Hozzávalók:
Kelt tésztához:
Töltelék:
Elkészítése:
A kelt tészta:
A tejet meglangyosítom a cukorral,belemorzsolom az élesztőt,hagyom felfutni.Akkor jó mikor halvány barna hab képződik a tetején.
Lisztet a sóval elkeverem hozzáöntöm a felfutott élesztőt,tojások sárgáját,vajat,rumot.Robotgép dagasztó pálcájával alaposan megdagasztom. Letakarom,hagyom duplájára kelni.
A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét,majd összekeverem a darált dióval,fahéjjal,cukorral(kóstoljuk meg elég édes-e).
A megkelt tésztát ketté osztom.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtom,nagyjából 1 cm vastagra nyújtom,megkenem a töltelék felével és feltekerem. 2-3 centis csigákra darabolom. A tészta másik felét is ugyanígy elkészítem. Hagyom még kelni a tésztát kb 30 percig,zsiradékot forrósítok és oldalanként kb 1-1 perc alatt megsütöm a fánkokat. Porcukorral megszórva tálalom.