Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma fánk recept

Alma fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 kg alma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet és a sütőport elkeverjük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük.

    Az almához keverjük a cukrot, a sütőporos lisztet és a habot.

    Bő, forró olajba, a masszából púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk egymástól távolabb.  Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Őrölt, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá