Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi vargabéles recept

Alföldi vargabéles
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tejföl
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg cérnametélt
    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • 5-10 dkg mazsola

    Meggymártás:

    • 2 dl víz
    • 2 dl meggylé
    • fél ü magozott meggy
    • pár szem szegfűszeg
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
    Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

    Töltelék:

    A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojás fehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékhez. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.

    Meggymártás:

    2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral(ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
    Puhára főzzük,kipürésítjük,1 ek liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá