Alföldi vargabéles

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • kevés tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 15 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 6 tojás fehérje
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 5-10 dkg mazsola

Meggymártás:

  • 2 dl víz
  • 2 dl meggylé
  • fél ü magozott meggy
  • pár szem szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Tészta:

A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

Töltelék:

A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojás fehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékhez. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.

Meggymártás:

2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral(ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
Puhára főzzük,kipürésítjük,1 ek liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.