Krumplis lepény recept

Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 25dkg burgonya
- 5 dkg élesztő (2 dl langyos vízben feloldva)
- 0.5 kg tejföl (egy nagy pohár)
- 20 dkg reszelt sajt (lehet sima trappista, vagy ízlés szerint füstölt)
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon szalonna (egy közepes tálca) lilahagyma, vékonyan fél karikára szeletelve
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd megvárjuk, még kihűl. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. A lisztet, a krumplit, az élesztőt és a sót összegyúrjuk. Fél órára meleg helyre tesszük. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a tésztát és szétnyomkodjuk a kezünkkel. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy nagy pohár tejfölbe beletörjük a foghagymát, megsózzuk és az elősütött tésztát megkenjük vele. Kockára vágott baconnel, lilahagymával és sajttal megszórjuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Küldte: Évi. Köszönjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »