Krumplis lepény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 25dkg burgonya
- 5 dkg élesztő (2 dl langyos vízben feloldva)
- 0.5 kg tejföl (egy nagy pohár)
- 20 dkg reszelt sajt (lehet sima trappista, vagy ízlés szerint füstölt)
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon szalonna (egy közepes tálca) lilahagyma, vékonyan fél karikára szeletelve
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd megvárjuk, még kihűl. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. A lisztet, a krumplit, az élesztőt és a sót összegyúrjuk. Fél órára meleg helyre tesszük. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a tésztát és szétnyomkodjuk a kezünkkel. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy nagy pohár tejfölbe beletörjük a foghagymát, megsózzuk és az elősütött tésztát megkenjük vele. Kockára vágott baconnel, lilahagymával és sajttal megszórjuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Küldte: Évi. Köszönjük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.