Krumplis lepény recept

Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 25dkg burgonya
- 5 dkg élesztő (2 dl langyos vízben feloldva)
- 0.5 kg tejföl (egy nagy pohár)
- 20 dkg reszelt sajt (lehet sima trappista, vagy ízlés szerint füstölt)
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon szalonna (egy közepes tálca) lilahagyma, vékonyan fél karikára szeletelve
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd megvárjuk, még kihűl. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. A lisztet, a krumplit, az élesztőt és a sót összegyúrjuk. Fél órára meleg helyre tesszük. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a tésztát és szétnyomkodjuk a kezünkkel. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy nagy pohár tejfölbe beletörjük a foghagymát, megsózzuk és az elősütött tésztát megkenjük vele. Kockára vágott baconnel, lilahagymával és sajttal megszórjuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Küldte: Évi. Köszönjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »