Krumplis lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50dkg liszt
  • 25dkg burgonya
  • 5 dkg élesztő (2 dl langyos vízben feloldva)
  • 0.5 kg tejföl (egy nagy pohár)
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet sima trappista, vagy ízlés szerint füstölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg bacon szalonna (egy közepes tálca) lilahagyma, vékonyan fél karikára szeletelve

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd megvárjuk, még kihűl. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.  A lisztet, a krumplit, az élesztőt és a sót összegyúrjuk.  Fél órára meleg helyre tesszük. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a tésztát és szétnyomkodjuk a kezünkkel.  Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy nagy pohár tejfölbe beletörjük a foghagymát, megsózzuk és az elősütött tésztát megkenjük vele.  Kockára vágott baconnel, lilahagymával és sajttal megszórjuk, majd fél óra alatt készre sütjük.

Küldte: Évi.  Köszönjük!