Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos cseresznyés pite recept

Rácsos cseresznyés pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A linzer tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg hideg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1–2 evőkanál hideg víz vagy tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja (opcionális)

    A töltelékhez:

    • 50–60 dkg friss, magozott cseresznye
    • 2–3 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően)
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 2–2,5 dl víz (vagy fele víz, fele meggylé/cseresznyelé)

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
    • porcukor a szóráshoz (elhagyható)

    Elkészítése

    A tészta elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral (és igény szerint a citromhéjjal). Elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet vagy tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban elosztjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.

    A cseresznyés pudingos töltelék:

    A magozott cseresznyét egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral. A pudingport simára keverjük a vízzel vagy a víz és gyümölcslé keverékével, majd a cseresznyéhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezután langyosra hűtjük.

    Összeállítás:

    A nagyobbik tésztarészt lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. Ráöntjük a langyos tölteléket, elegyengetjük. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsot formázunk a pite tetejére. Megkenjük felvert tojással.

    Sütés:

    180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek