Vadasmártás zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1/2 kg vörös hagyma
- 1 citrom leve
- 1 kis tubus mustár
- 2 evőkanál cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- só, fekete egész bors, babérlevél
- liszt, olaj, piros paprika a rántáshoz
Elkészítése:
Előző nap felteszem főni a zöldséget, a sárgarépát, a vöröshagymát a hússal. Mustárt, a citromlevet, fekete borsot,sót,babér levelet teszek bele. Puhára főzöm az egészet.
Másnapig hagyom pácolódni a húst ebben az egészben. Másnap felforralom, húst kiveszem belőle és rúdmixerrel össze dolgozom. Vissza teszem a húst, cukrot karamellizálok, hozzá öntöm, rövid rántás is megy hozzá, majd a végén a tejföl. Zsemlegombóccal tálalom!
Tipp:
Ha több citromlé kerül bele savanykásabb lesz tőle.Mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »