Vadasmártás zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1/2 kg vörös hagyma
- 1 citrom leve
- 1 kis tubus mustár
- 2 evőkanál cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- só, fekete egész bors, babérlevél
- liszt, olaj, piros paprika a rántáshoz
Elkészítése:
Előző nap felteszem főni a zöldséget, a sárgarépát, a vöröshagymát a hússal. Mustárt, a citromlevet, fekete borsot,sót,babér levelet teszek bele. Puhára főzöm az egészet.
Másnapig hagyom pácolódni a húst ebben az egészben. Másnap felforralom, húst kiveszem belőle és rúdmixerrel össze dolgozom. Vissza teszem a húst, cukrot karamellizálok, hozzá öntöm, rövid rántás is megy hozzá, majd a végén a tejföl. Zsemlegombóccal tálalom!
Tipp:
Ha több citromlé kerül bele savanykásabb lesz tőle.Mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »