Vadasmártás zsemlegombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1/2 kg vörös hagyma
- 1 citrom leve
- 1 kis tubus mustár
- 2 evőkanál cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- só, fekete egész bors, babérlevél
- liszt, olaj, piros paprika a rántáshoz
Elkészítése:
Előző nap felteszem főni a zöldséget, a sárgarépát, a vöröshagymát a hússal. Mustárt, a citromlevet, fekete borsot,sót,babér levelet teszek bele. Puhára főzöm az egészet.
Másnapig hagyom pácolódni a húst ebben az egészben. Másnap felforralom, húst kiveszem belőle és rúdmixerrel össze dolgozom. Vissza teszem a húst, cukrot karamellizálok, hozzá öntöm, rövid rántás is megy hozzá, majd a végén a tejföl. Zsemlegombóccal tálalom!
Tipp:
Ha több citromlé kerül bele savanykásabb lesz tőle.Mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

