Vadasmártás zsemlegombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1/2 kg vörös hagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 kis tubus mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, fekete egész bors, babérlevél
  • liszt, olaj, piros paprika a rántáshoz

Elkészítése:

Előző nap felteszem főni a zöldséget, a sárgarépát, a vöröshagymát a hússal. Mustárt, a citromlevet, fekete borsot,sót,babér levelet teszek bele. Puhára főzöm az egészet.

Másnapig hagyom pácolódni a húst ebben az egészben. Másnap felforralom, húst kiveszem belőle és rúdmixerrel össze dolgozom. Vissza teszem a húst, cukrot karamellizálok, hozzá öntöm, rövid rántás is megy hozzá, majd a végén a tejföl. Zsemlegombóccal tálalom!

Tipp:

Ha több citromlé kerül bele savanykásabb lesz tőle.Mi így szeretjük.