Tormamártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 dkg liszt
- 1 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
- só
- néhány csepp ecet
Elkészítés:
A lisztből, a tejből meg a vajból besamelt főzünk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a lisztet, hogy világos rántást kapjunk. Ezután folyamosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a langyos tejet, amíg egy sima és sűrű mártás nem kapunk.
Ha kész, a tűzről levéve a tejfölt belekeverjük.
Néhány csepp ecettel savanyítjuk, és beletesszük az egy órával korábban megreszelt tormát, vagy ha szeretjük a csípősét, a frissen reszelt tormát.
Hidegen tálaljuk.
Ha ebbe a tormamártásba egy evőkanál, fél deci vízben feloldott, egy percig kevergetve forralt, majd langyosra hűtött zselatint keverünk, kivizezett formába önthetjük, és tálra borítva tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.