Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormamártás recept

Tormamártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 dkg liszt
    • 1 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
    • néhány csepp ecet

    Elkészítés:

    A lisztből, a tejből meg a vajból besamelt főzünk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a lisztet, hogy világos rántást kapjunk. Ezután folyamosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a langyos tejet, amíg egy sima és sűrű mártás nem kapunk.

    Ha kész, a  tűzről levéve a tejfölt belekeverjük.

    Néhány csepp ecettel savanyítjuk, és beletesszük az egy órával korábban megreszelt tormát, vagy ha szeretjük a csípősét, a frissen reszelt tormát.

    Hidegen tálaljuk.

    Ha ebbe a tormamártásba egy evőkanál, fél deci vízben feloldott, egy percig kevergetve forralt, majd langyosra hűtött zselatint keverünk, kivizezett formába önthetjük, és tálra borítva tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá