Tormamártás recept

Hozzávalók:
- 1 dkg liszt
- 1 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
- só
- néhány csepp ecet
Elkészítés:
A lisztből, a tejből meg a vajból besamelt főzünk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a lisztet, hogy világos rántást kapjunk. Ezután folyamosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a langyos tejet, amíg egy sima és sűrű mártás nem kapunk.
Ha kész, a tűzről levéve a tejfölt belekeverjük.
Néhány csepp ecettel savanyítjuk, és beletesszük az egy órával korábban megreszelt tormát, vagy ha szeretjük a csípősét, a frissen reszelt tormát.
Hidegen tálaljuk.
Ha ebbe a tormamártásba egy evőkanál, fél deci vízben feloldott, egy percig kevergetve forralt, majd langyosra hűtött zselatint keverünk, kivizezett formába önthetjük, és tálra borítva tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »