Tormamártás recept
Hozzávalók:
- 1 dkg liszt
- 1 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
- só
- néhány csepp ecet
Elkészítés:
A lisztből, a tejből meg a vajból besamelt főzünk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a lisztet, hogy világos rántást kapjunk. Ezután folyamosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a langyos tejet, amíg egy sima és sűrű mártás nem kapunk.
Ha kész, a tűzről levéve a tejfölt belekeverjük.
Néhány csepp ecettel savanyítjuk, és beletesszük az egy órával korábban megreszelt tormát, vagy ha szeretjük a csípősét, a frissen reszelt tormát.
Hidegen tálaljuk.
Ha ebbe a tormamártásba egy evőkanál, fél deci vízben feloldott, egy percig kevergetve forralt, majd langyosra hűtött zselatint keverünk, kivizezett formába önthetjük, és tálra borítva tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









