Pikáns házi mustár recept

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 100 g mustármag
- 30 ml 10%-os étkezési ecet
- 50 ml balzsamecet
- 100 g olíva olaj
- 100 ml víz
- édesítőszer (15 pötty)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- durvára őrölt színes bors
- 1 csipet koriander
- tárkony
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- gyömbér
Elkészítés:
A mustármagot daráljuk finomra. Egy edénybe öntsük bele az összes hozzávalót. Botmixerrel egyneműsítsük. Gáztűzhelyen forraljuk össze.
(Minél tovább forraljuk annál többet veszít az erejéből.) Töltsük egy jól zárható üvegbe. Legalább 3 napig pihentessük hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »