Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángold pesto recept

Mángold pesto
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • egy szép nagy csokor mángold levél
    • kb 6 ek olíva olaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hozzávalókat(olaj kivételével) összemixeljük. Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is, majd kedvünkre illetve fantáziánk szerint felhasználjuk! ;)

    Kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható.

    Tipp:

    A mángoldról:
    Az idén próbaképen ültettünk, egy számunkra addig még ismeretlen növényt, a mángoldot.
    Szépen elkezdett hajtani, majd sűrűsödni, bokrosodni.
    Napos helyen lelt otthonra kis kertünkbe és bőven locsoltuk is minden este.
    Levelei hatalmasra nőttek, melyeket a spenóthoz hasonlóan fogyaszthatunk, párolva, főzelékként vagy különböző töltikék, tészták feltétjeként illetve rakott dolgokhoz, mint például a lasagne.
    A szára sem vész kárba, hiszen a spárga tulajdonságaival bír, így párolva vagy sütve köretként vagy magában is nagyon ízletes.
    Ősszel avarral fedhetjük be kertben lévő, még megmaradt mángoldjainkat, melyek úgy hálálják meg a gondos törődést, hogy már márciusban gazdagon hozzák nekünk leveleiket!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá