Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hús barnamártással recept

Hús barnamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhacsont
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1/2 zeller
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk paradicsompüré
    • 1 ek liszt
    • 1 kk cukor
    • őrölt bors
    • kakukkfű
    • napraforgóolaj

    Elkészítése:

    Nagyon időigényes az elkészítése, de megéri. Sült húsok mellé tökéletes, alapvető konyhai mártásféle.

    Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a csontokat, de nagyon vigyázunk, hogy le ne égjenek! Mikor egyenletesen megbarnultak, hozzádaraboljuk a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a cukrot, és továbbra is vigyázunk, hogy le ne égjen.

    Amikor a cukor már elkezdett karamellizálódni, és elég barna a készülő mártás, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a paradicsompürét, belenyomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.

    Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hosszan főzzük. Jó három óra főzés után leszűrjük a levet. Kevés lisztet pirítunk olajon, elkeverjük a barna szószban, megvárjuk, míg besűrűsödik.

    Bármilyen főtt, vagy sült hús mellé isteni mártás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá