Hús barnamártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 kk cukor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- napraforgóolaj
Elkészítése:
Nagyon időigényes az elkészítése, de megéri. Sült húsok mellé tökéletes, alapvető konyhai mártásféle.
Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a csontokat, de nagyon vigyázunk, hogy le ne égjenek! Mikor egyenletesen megbarnultak, hozzádaraboljuk a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a cukrot, és továbbra is vigyázunk, hogy le ne égjen.
Amikor a cukor már elkezdett karamellizálódni, és elég barna a készülő mártás, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a paradicsompürét, belenyomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hosszan főzzük. Jó három óra főzés után leszűrjük a levet. Kevés lisztet pirítunk olajon, elkeverjük a barna szószban, megvárjuk, míg besűrűsödik.
Bármilyen főtt, vagy sült hús mellé isteni mártás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »