Hús barnamártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 kk cukor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- napraforgóolaj
Elkészítése:
Nagyon időigényes az elkészítése, de megéri. Sült húsok mellé tökéletes, alapvető konyhai mártásféle.
Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a csontokat, de nagyon vigyázunk, hogy le ne égjenek! Mikor egyenletesen megbarnultak, hozzádaraboljuk a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a cukrot, és továbbra is vigyázunk, hogy le ne égjen.
Amikor a cukor már elkezdett karamellizálódni, és elég barna a készülő mártás, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a paradicsompürét, belenyomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hosszan főzzük. Jó három óra főzés után leszűrjük a levet. Kevés lisztet pirítunk olajon, elkeverjük a barna szószban, megvárjuk, míg besűrűsödik.
Bármilyen főtt, vagy sült hús mellé isteni mártás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »