Hús barnamártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 kk cukor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- napraforgóolaj
Elkészítése:
Nagyon időigényes az elkészítése, de megéri. Sült húsok mellé tökéletes, alapvető konyhai mártásféle.
Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a csontokat, de nagyon vigyázunk, hogy le ne égjenek! Mikor egyenletesen megbarnultak, hozzádaraboljuk a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a cukrot, és továbbra is vigyázunk, hogy le ne égjen.
Amikor a cukor már elkezdett karamellizálódni, és elég barna a készülő mártás, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a paradicsompürét, belenyomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hosszan főzzük. Jó három óra főzés után leszűrjük a levet. Kevés lisztet pirítunk olajon, elkeverjük a barna szószban, megvárjuk, míg besűrűsödik.
Bármilyen főtt, vagy sült hús mellé isteni mártás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »