Hús barnamártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 kk cukor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- napraforgóolaj
Elkészítése:
Nagyon időigényes az elkészítése, de megéri. Sült húsok mellé tökéletes, alapvető konyhai mártásféle.
Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a csontokat, de nagyon vigyázunk, hogy le ne égjenek! Mikor egyenletesen megbarnultak, hozzádaraboljuk a hagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert, a cukrot, és továbbra is vigyázunk, hogy le ne égjen.
Amikor a cukor már elkezdett karamellizálódni, és elég barna a készülő mártás, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a paradicsompürét, belenyomjuk a fokhagymát, hozzátesszük a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hosszan főzzük. Jó három óra főzés után leszűrjük a levet. Kevés lisztet pirítunk olajon, elkeverjük a barna szószban, megvárjuk, míg besűrűsödik.
Bármilyen főtt, vagy sült hús mellé isteni mártás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »