Gasztropajti kedvence recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg kápia paprika
- 2 kg padlizsán
- 1 kg paradicsom
- 1 kg hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 krumpli
- 1 nagy zeller
- 1 kg zöldpaprika
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 alma
- kis csokor petrezselyemzöld
- kis csokor bazsalikom
- 2 kisebb chili
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc után mellétesszük a kápia paprikát is és 20 percig sütjük. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámozzuk, a padlizsán húsát lekapartjuk a bőréről.
A többi zöldségfélét feldaraboljuk, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit és a zellert pároljuk meg.
Enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot: apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, kevés zöldpaprikát, a fehérbort, petrezselyemzöldet és fedő alatt 30 percig főzzük.
A meghámozott és feldarabolt almát is hozzáadjuk, valamint a padlizsán belsejét és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsozzuk és botmixerrel pürésítjük.
Mivel hosszabb távra gondolkoztam 1 mokkáskanál borként és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben.
Jól kimosott tejfölös vödrökben és mikróban fertőtlenített üvegekben tároljuk ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »