Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gasztropajti kedvence recept

Gasztropajti kedvence
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg kápia paprika
    • 2 kg padlizsán
    • 1 kg paradicsom
    • 1 kg hagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 3 krumpli
    • 1 nagy zeller
    • 1 kg zöldpaprika
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 2 alma
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • kis csokor bazsalikom
    • 2 kisebb chili
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc után mellétesszük a kápia paprikát is és 20 percig sütjük. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámozzuk, a padlizsán húsát lekapartjuk a bőréről.

    A többi zöldségfélét feldaraboljuk, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit és a zellert pároljuk meg.

    Enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot: apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, kevés zöldpaprikát, a fehérbort, petrezselyemzöldet és fedő alatt 30 percig főzzük.

    A meghámozott és feldarabolt almát is hozzáadjuk, valamint a padlizsán belsejét és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsozzuk és botmixerrel pürésítjük.

    Mivel hosszabb távra gondolkoztam 1 mokkáskanál borként és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben.

    Jól kimosott tejfölös vödrökben és mikróban fertőtlenített üvegekben tároljuk ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá