Gasztropajti kedvence recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg kápia paprika
- 2 kg padlizsán
- 1 kg paradicsom
- 1 kg hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 krumpli
- 1 nagy zeller
- 1 kg zöldpaprika
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 alma
- kis csokor petrezselyemzöld
- kis csokor bazsalikom
- 2 kisebb chili
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc után mellétesszük a kápia paprikát is és 20 percig sütjük. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámozzuk, a padlizsán húsát lekapartjuk a bőréről.
A többi zöldségfélét feldaraboljuk, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit és a zellert pároljuk meg.
Enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot: apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, kevés zöldpaprikát, a fehérbort, petrezselyemzöldet és fedő alatt 30 percig főzzük.
A meghámozott és feldarabolt almát is hozzáadjuk, valamint a padlizsán belsejét és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsozzuk és botmixerrel pürésítjük.
Mivel hosszabb távra gondolkoztam 1 mokkáskanál borként és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben.
Jól kimosott tejfölös vödrökben és mikróban fertőtlenített üvegekben tároljuk ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »