Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsán sütőbe tesszük, villával megszurkáltjuk és elkezdjük sütni. 10 perc után mellétesszük a kápia paprikát is és 20 percig sütjük. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámozzuk, a padlizsán húsát lekapartjuk a bőréről.
A többi zöldségfélét feldaraboljuk, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit és a zellert pároljuk meg.
Enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot: apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, kevés zöldpaprikát, a fehérbort, petrezselyemzöldet és fedő alatt 30 percig főzzük.
A meghámozott és feldarabolt almát is hozzáadjuk, valamint a padlizsán belsejét és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsozzuk és botmixerrel pürésítjük.
Mivel hosszabb távra gondolkoztam 1 mokkáskanál borként és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben.
Jól kimosott tejfölös vödrökben és mikróban fertőtlenített üvegekben tároljuk ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg.