Fokhagymás mustármártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál mustár
- 1,5 evőkanál hígított ecet
- 1 gerezd tört fokhagyma
- 1 dl tejföl vagy habtejszín
- só
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, mustárt, ecetet, sót, fokhagymát adunk hozzá, és gőz felett, kevergetve sűrűre főzzük.
A gőzről levéve öntjük bele a tejfölt vagy a habbá vert habtejszínt, de ez utóbbit csak akkor, ha a mártás már kihűlt.
Jégbe hűtve, párolt zöldségfélékhez vagy hideg sült csirkéhez tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.