Erdei gombamártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2-3 újhagyma
- 25 dkg szegfűgomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- kevés olíva olaj
- 1 kk tárkonyecet
- 1 dl fehérbor
- 1 ek mustár
- só
- bor
- tejszín
- 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A hagymákat karikázom. Az olíva olajon felolvasztom a vajat. Erre jönnek a hagymák, melyeket néhány percig dinsztelek. Utána mehet rá a jól megmosott gomba is további 5-6 percre.
Beletesszük az ecetet a fehérbort és ha igényel kevés hús- vagy zöldséglét, akkor azt is. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután mehet bele a mustár a fűszerek végül a főzőtejszín. Néhány perc után szépen besűrűsödik. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel.
Tipp:
A mártás kiváló sült húsok, pecsenyék mellé, de akár egy kis tésztával önálló ételként is fogyasztható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.