Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almaszósz recept

Almaszósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 1 citrom
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • csipet só
    • 1 kanál liszt
    • 200 g főzőtejszín

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.

    Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.

    Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítjük. Ha szükséges utánízesítjük.

    Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálhatsz és azzal tálalhatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá